Bilişim dersi hangi sınıfta?
Milli Eğitim Bakanlığı, bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin 5. ve 6. sınıflarda zorunlu olmasına karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Talim ve Terbiye Kurulu (TTK), ortaokulların haftalık ders planında değişiklik yaptı.
Bilişim sayısal mı sözel mi?
Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, üniversitelerde sunulan dört yıllık bir lisans programıdır. Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümüne tercih yalnızca sayısal puana göre verilebilir.
9. sınıfta bilişim dersi var mı?
Bilgisayar Bölümümüzün hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimize sunduğu Bilgisayar Bilimleri dersi haftada 2 saat sürmektedir.
7. sınıflarda bilişim dersi var mı?
Örneğin, “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” dersi 5. ve 6. sınıflarda zorunlu ders olduğundan tüm öğrencilerin bu dersi alması zorunludur; ancak “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” dersi 7. ve 8. sınıflarda seçmeli ders olduğundan öğrencinin velisinin talebi üzerine 7. ve 8. sınıflarda bu ders seçilebilir.
6. sınıfta bilişim dersi var mı?
6. sınıf eğitimi; Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri, Yabancı Diller, Güzel Sanatlar, Müzik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım, Beden Eğitimi ve Spor derslerini kapsamaktadır.
7. sınıfta hangi dersler var 2024?
7. sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Diller, Kur’an-ı Kerim, Arapça, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini (30 saat) almaları koşuluyla haftada en fazla 6 saat ders alınabilir. Yabancı dil veya Kur’an dersleri verilebilir.
Eşit ağırlıkta hangi dersler var?
Eşit ağırlıklı dersler nelerdir?Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Geometri, Matematik, Tarih, Coğrafya, Felsefe, İngilizce.
Lisede bilişim bölümü okuyanlar ne olabilir?
Bilgi sistemleri ve teknolojileri mezunları örneğin yazılım geliştiricileri, sistem analistleri, veritabanı yöneticileri, ağ yöneticileri, siber güvenlik uzmanları ve proje yöneticileri olarak çalışabilirler. Ayrıca, yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunarak şirketlerin rekabetçi konumunu güçlendirebilirler.
Sayısalı kimler seçmeli?
Fen (sayısal) uzmanlığını kim seçmelidir? Öğrenci, ilkokul düzeyinde ve 9. ve 10. sınıflarda matematik ve fen derslerinde başarılı olmalı ve bu dersleri öğrenmede ve çalışmada herhangi bir zorluk çekmemelidir.
Lisede bilişim dersi var mı?
Hazırlık sınıfı olan Anadolu liselerinde, Bilgisayar Bilimi dersi sadece hazırlık sınıfında HAFTADA 4 SAAT olmak üzere “ZORUNLU” ders olarak eklendi. BİLGİSAYAR BİLİMLERİ dersi Fen Liselerinin 9. ve 10. sınıflarında her biri 2 saat olmak üzere “ZORUNLU” ders olarak eklendi.
9. sınıf dersleri neler?
Tüm liseler için geçerli temel dersler şunlardır: Bunlar; Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, spor ve beden eğitimi, güzel sanatlar/müzik, sağlık bilgisi ve trafik kültürü ile yabancı dil gibi derslerdir.
Lisede 1 günde kaç ders var?
Mesleki yükseköğretim okullarında günlük en fazla 10 saat yüz yüze eğitim verilirken, diğer ortaöğretim kurumlarında en fazla 8 saat yüz yüze eğitim verilmektedir. Sınav takvimi eğitim kurumunun fakülte yönetimi tarafından belirlenir ve planlanır. 8 Mart Pazartesi günü başlar ve yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleşir, ancak üç haftayı geçmemelidir.
8. sınıfta kaç tane ders var?
8. Sınıf Dersleri 8. sınıfta haftada toplam 35 saat ders alacaksınız. Bunlardan 29 saati zorunlu, 6 saati ise seçmeli derstir. 8. Sınıf Zorunlu Dersleri: 5 saat Türkçe, 5 saat matematik, 4 saat İngilizce, 4 saat fen ve teknoloji, 2 saat din kültürü ve ahlak bilgisi, 2 saat T.C.
Bilişim dersi kalktı mı?
Bakanlığımızın gündeminde “Bilgi Teknolojileri ve Yazılım” dersinin iptali veya ders saatlerinde değişiklik gibi bir konu bulunmadığı gibi, sendikalara bu konuda bildirim yapıldığı ve görüşlerinin alındığı iddiaları da tamamen asılsızdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Zorunlu ders nedir?
Zorunlu dersler; Öğrencinin, fakültenin gereksinimlerine göre öğrenimi sırasında tamamlaması gereken derslerdir. Seçmeli dersler; Öğrencinin, fakülte ve yüksekokullarımız tarafından önerilen uzmanlık veya uzmanlık dışı dersler arasından kendi tercihleri doğrultusunda ve danışmanının onayıyla seçebildiği derslerdir.
4.sınıfta hangi dersler var?
Dördüncü sınıfta Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler, yabancı diller, din kültürü ve ahlak bilgisi, güzel sanatlar, müzik, oyun ve beden eğitimi, trafik güvenliği ve insan hakları, yurttaşlık bilgisi ve demokrasi dersleri okutuluyor.
5. sınıf bilişim nedir?
Bilgisayar bilimi – Bu, ihtiyaçlarımıza uygun bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bilginin oluşturulması, depolanması, iletilmesi ve biçimlendirilmesiyle ilgilenen bir çalışma alanıdır. Teknoloji – İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirdikleri tüm araçlar ve cihazlar ve bunlarla ilişkili bilgiler.
Lisede bilişim dersi var mı?
Hazırlık sınıfı olan Anadolu liselerinde, Bilgisayar Bilimi dersi sadece hazırlık sınıfında HAFTADA 4 SAAT olmak üzere “ZORUNLU” ders olarak eklendi. BİLGİSAYAR BİLİMLERİ dersi Fen Liselerinin 9. ve 10. sınıflarında her biri 2 saat olmak üzere “ZORUNLU” ders olarak eklendi.
5. sınıfta hangi dersler var?
Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (20 ders saati) ve en az 4 saat seçmeli ders, isteğe bağlı olarak 18 saate kadar yabancı dil dersi, uygun görülen okullarda ve koşullara uygun olarak, ders verilebilir.