İçeriğe geç

Ardahanda En Çok Ne Üretilir

Ardahan’da ne üretiliyor?

Süt ve süt ürünleri. … Ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi. … Et ve et ürünleri. … Makarna ve irmik üretimi. -Su ürünleri işleme. -Yumurta paketleme. … Meyve ve sebze işleme ve paketleme. –Dondurulmuş gıda. -Diğer ürünler…

Ardahan ne ile ünlüdür?

Ardahan’ın kaşar peyniri ve balı ülke çapında meşhurdur. Elma dolması, Evelik aşısı, pişi, bozbaş, kuymak, ekmek pudingi ve helva en meşhur yemekleridir.

Ardahan’ın geçim kaynakları nelerdir?

Hayvancılık, Ardahan’daki ana gelir kaynaklarından biridir. Tarım ve hayvancılık, Ardahan ilinde çayır ve meraların bolluğu, sanayi merkezlerinin ilden uzaklığı ve diğer nedenlerden dolayı ana faaliyet haline gelmiştir. İl genelinde, tarımdan ziyade hayvancılık ana faaliyettir.

Ardahan’ın hangi meyvesi meşhur?

Posof Elması: Ardahan’ın İçi Dışı Kırmızı Meyvesi Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescillenen kırmızı elma, Posof Elması adıyla tüm dünya ülkelerinin ilgisini çekmeyi başardı.

Ardahanda en çok ne yetişir?

Ardahan, hayvancılığın, arıcılığın ve kaz yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı, geniş meralara ve hayvancılığa uygun iklime sahip bir ildir.

Ardahan’da ne iş yapılır?

Hayvancılığın yanı sıra kaz üretimi ve bal üretimi de Ardahan’ın diğer önemli marka değerleridir. Bu bağlamda bal üretim ve paketleme tesisi ve Kaz entegre üretim tesisi gibi yatırımlar Ardahan’da yapılabilecek önemli yatırım alanlarıdır.

Ardahan denince akla ne gelir?

Ardahan denince akla ilk olarak Kaşar peyniri ve Çıldır Gölü gelse de genel olarak Ardahan yöresel yemekleri, kıyafetleri, türküleri, gelenek ve görenekleri ile oldukça zengin bir ildir.

Ardahan’ın özelliği nedir?

Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğu kesiminde Karadeniz Bölgesi’nin yanında bulunan Ardahan, yüksek ve engebelidir. Bölgede yüksekliği 3.000 m’nin üzerinde olan dağlar vardır. Yalnızçam Dağları, Artvin il sınırı boyunca uzanır. İlin kuzeydoğu kesiminde Keldağ (M.Ö. 3. yüzyıl) yer alır.

Ardahan mezhebi nedir?

Tskarostavi Kilisesi. Tskarostavi Kilisesi (Gürcüce: წყაროსთავის საეპისკოპოსო ტაძარი) tarihi ETI bölgesinde erken Orta Çağ’da inşa edilmiş bir Gürcü piskoposluk kilisesidir. . Bugünkü Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı eski adıyla Tskarostavi Öncül köyünde bulunuyordu.

Ardahan Kürtleri nereden gelmiştir?

Ardahan’daki Kürt nüfusun çoğunluğunu 19. yüzyılın ilk ve ikinci yarısında Urfa ve Diyarbekir yöresinden göç eden Kürt aşiretleri oluşturmaktadır.

Ardahanlılar nasıl olur?

Ardahan halkı sıcakkanlı, samimi ve yardımsever insanlardır. Geleneklerine bağlıdırlar ve ailelerine önem verirler.

Ardahan’ın eski adı nedir?

Ardahan İli, 27 Mayıs 1992’de çıkarılan yasa ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 75. ili olarak kurulmuştur. Ardahan Kalesi’nde yapılan kazılarda bölgede Eski Tunç Çağı’na ait kalıntılar ortaya çıkarılmıştır. Eski adı Artan’dır.

Ardahan’ın doğal güzellikleri nelerdir?

Ardahan Siluet’te nereleri gezeceğinize kolayca karar verebilmeniz için gezmek istediğiniz yerleri listeledik. … Bülbülan Yaylası … Yalnızçam Yaylası … Çıldır Gölü – Akçakale Adası … Okçuoğlu Yaylası … Aktaş Gölü … Kura Nehri. … Ardahan Kalesi.Daha fazla yazı…

Ardahan’ın yemekleri nelerdir?

Ardahan’ın en meşhur yemekleri arasında feselli, etli mantı, katmer, dilimli aşı, ayran aşısı, pişi ve gevrek yer alıyor.

Ardahan’da neyi meşhur hediyelik?

Bölgemizdeki El SanatlarıHalılarKilimlerGürcünlerYöresel halk bebek giysileriYüzüklerSandıklarHasırKeçeDaha fazla ürün…

Ardahan’da ne ekilir?

İlçenin doğal orman alanı içerisinde yer almakta olup, çoğunlukla meşe, çam, köknar, ladin, huş, kızılağaç, gürgen ve fındık ağaçlarından oluşmaktadır. Bu alt bölgede arpa, buğday, çavdar, fasulye, mısır, elma, erik, kiraz, ceviz, patates, lahana, salatalık, marul ve soğan gibi tarım ürünleri yetiştirilebilmektedir.

Ardahan mezhebi nedir?

Tskarostavi Kilisesi. Tskarostavi Kilisesi (Gürcüce: წყაროსთავის საეპისკოპოსო ტაძარი) tarihi ETI bölgesinde erken Orta Çağ’da inşa edilmiş bir Gürcü piskoposluk kilisesidir. . Bugünkü Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı eski adıyla Tskarostavi Öncül köyünde bulunuyordu.

Ardahan soyu nereden gelir?

Etimoloji. Artani veya Artaani’den türetilen Ardahan, Gürcistan’da da yayılan bir din olan Zerdüştlük ile bağlantılı olarak Ahameniş döneminde ortaya çıkan bir yer adı olarak kabul edilir. Bu yer adının kökü olan Arta, Eski Farsça’dan gelir ve Zerdüştlükte “Aša” olarak da bilinen tanrının adıdır.

Ardahan’da ceviz yetişir mi?

Coğrafi olarak toprak oldukça verimlidir ve meşe, çam, ladin, köknar, kızılağaç, fındık ve gürgen gibi ağaçlar vardır. Bölge ayrıca arpa, buğday, fasulye, çavdar, elma, erik, mısır, kiraz, ceviz, lahana, patates, marul ve soğan gibi gıda maddeleri de üretir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Miraç Mucizesinin Anlatıldığı Ayet Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Beyaz Tenli Escort